A-kasse er en stor hjælp, hvis du mister dit arbejde

A-kasse er en art forsikring. Hvis du bliver arbejdsløs i en kortere eller længere periode, så kan du modtage dagpenge fra din A-kasse. Er du i tvivl om hvorvidt en A-kasse er noget for dig og mangler du tips til at finde den bedste, så læs med herunder. Prisen på den bedste a-kasse kan være en af de faktorer som du vælger at kigge på. Men, en A-kasse som har kendskab til lige netop din branche, kan også vise sig at være en stor fordel.

Den bedste A-kasse

Valg af A-kasse kan godt være lidt svært. Der er flere parametre som du kan gå efter.

En A-kasse er det samme som en god forsikring

Alle A-kasser, uanset om de tilhører en bestemt branche, eller om de er uafhængige, fungere som en forsikring. I samme øjeblik du bliver arbejdsløs, kan du kontakte din A-kasse og modtage økonomisk hjælp.

Du får mere end dagpenge fra din A-kasse

Penge er ikke det eneste du får af din A-kasse. De fleste A-kasser tilbyder dig både afklarende samtaler og gode kurser. De hjælper dig på vej til igen at komme i arbejde. Det gælder både for de A-kasser som er tilknyttet bestemte brancher og for de uafhængige. Her er det naturligvis en stor fordel, hvis du står i en A-kasse som rent faktisk forstår dit arbejdsområde. På den måde kan de langt lettere guide og hjælpe dig, til igen at komme tilbage på arbejdsmarkedet.

Din A-kasse stiller krav

Der er et par krav som du skal opfylde, for at kunne få udbetalt dagpenge.

  • Du skal havde arbejdet i 52 uger, i løbet af de sidste tre år. Du skal kunne dokumentere at du har arbejdet mindst 1924 timer. Har du skiftende arbejde, er det en god ide at gemme alle lønsedler, så du har dokumentation, hvis det skulle blive aktuelt.
  • Du skal havde været medlem af din A-kasse i mindst et år, inden den dag du bliver arbejdsløs. Derfor er det en rigtig god ide at melde dig ind, også selv om du ikke er i overhængende fare for at miste dit job.
  • Du skal stå til rådighed for arbejdsmarkedet. Du skal, med andre ord, være klar til at påtage dig nyt arbejde, med meget kort varsel. Af og til kan du være heldig at få et job gennem din A-kasse.
  • Mens du modtager dagpenge, skal du være aktivt jobsøgende. De fleste A-kasser har en regel om at, du mindst skal skrive og sende to jobansøgninger hver uge.

Disse krav har ikke noget med råd og vejledning at gøre. Du kan altid søge råd og vejledning hos din A-kasse, uanset om du har ret til dagpenge eller ej.