Sikker adfærd med smartphonen  

Hvordan sikrer du din smartphone? Nummer et, er at du selvfølgelig ikke efterlader en tændt smartphone uden opsyn. Du går jo heller ikke fra en ulåst cykel, eller tager på ferie med hoveddøren stående åben. Desuden er det en god idé at have koder på din enhed. Her er der faktisk mere end én mulighed. Du kan beskytte din enhed med ansigtsgenkendelse, kode eller fingeraftryk bare for at logge på enheden. På den måde sikrer du, at andre ikke kan tilgå dine oplysninger og data, hvis du er så uheldig at du taber den, eller det bliver stjålet. 

Hvilke og oplysninger har vi egentlig opbevaret på smartphonen 

Da din smartphone fungerer som din mobile mini computer, har du sikkert alt fra billeder fra ferien, dit kørekort, mobilbank til dit sygesikringsbevis på din smartphon. Og uden tvivl er dette kun et lille udvalg af alle de oplysninger og data du egentlig opbevarer på din enhed. Du er sikkert ikke interesseret i at der er nogen der får adgang til alle disse informationer, de er jo dine. 

Hvorfor er en smartphone sårbar, hvis du ikke beskytter den? 

Du bruger sikkert din smartphone til alt fra kamera til din nemme adgang til dine bankkonti, og ja sikkert meget mere end det. Mange af de aktiviteter du laver på din smartphone, kræver at du er på nettet. Det være via mobildata, trådløst netværk eller offentlige netværk. Det er især de offentlige netværk, der gør at du bør beskytte din enhed. 

Bruger du offentlige internetforbindelse øger du risikoen for hackerangreb. En af de måder de gør det på, er at de opretter falske wifi-spots i nærheden af en offentlig internetforbindelse, hvor de prøver at lokke dig til at logge på den falske forbindelse, så de kan følge din færden og aflure alle dine adgangskoder. 

Hvordan beskytter du din smartphone mod hackerangreb 

Det gør du ved at tegne et VPN abonnement, og det behøver ikke at koste en formue, faktisk kan du få Gratis VPN ved en del udbydere. Om du køber VPN adgang eller benytter dig af en af de versioner der er gratis, er der nogle fællestræk. Som oftest får du adgang til en app, som er meget overskuelig. Denne app behandler den daglige brug. Denne service er som regel en del af abonnementet. Den udbyder du vælger, hjælper med instrukser omkring installering af VPN-appen på din smartphone. Oftest foregår denne korrespondance via din email.