Gode råd til en aktiv arbejdsdag

I løbet af en travl arbejdsuge, kan det af og til være svært at få tid til motion. Du kan enten vælge at være skarp i dine prioriteringer, eller også kan du forsøge at inkorporere motion i din arbejdsdag. Naturligvis er der forskel på den motion/bevægelse, du kan få i løbet af en arbejdsdag og så den, du kan få i dit fitnesscenter. Derfor skal du altid gøre op med dig selv, hvad du gerne vil med din træning. Ønsker du at være mere aktiv i løbet af en arbejdsdag, så er denne artikel lige noget for dig. Her får du nemlig en række råd til, hvordan du kan få en mere aktiv arbejdsdag.

Investér i et hæve-sænkebord

Et godt sted at begynde, når det kommer til en øget bevægelse i løbet af arbejdsdagen, er løbende at variere arbejdsstillingen. Her er et hæve-sænkebord et rigtig godt sted at begynde. Et hæve-sænkebord giver dig nemlig muligheden for i løbet af dagen at få variation i din arbejdsstilling, hvilket også er godt for ergonomien.

Der er forskel på, hvordan folk bruger et hæve-sænkebord. Nogle står op i flere timer af gangen, mens andre tager det i kortere etaper. I starten kan det måske virke hårdt, ligesom det måske også kan være svært at holde fokus, fordi man er vant til at sidde ned. Dette er dog noget, der er let at vænne sig til.

Der findes hæve-sænkeborde i mange forskellige prislag. De billigste kan typisk fås fra lidt over et par tusinde kroner, mens det også er muligt at købe borde til mange tusinde. Prisen afhænger blandt andet af bordets størrelse, materialer og funktioner.

Aktive møder

Hvis du i løbet af en uge holder mange møder, kan du overveje at lave walk-and-talk møder. Walk and talk møder er godt til de kortere møder og er egentlig så simpelt som at gå en tur under møderne. Det er oplagt til de møder, hvor der måske er en lidt mere løs agenda, og hvor idéerne kan få lov til at flyde lidt mere. Det kan eksempelvis også bruges til medarbejdersamtaler og lignende formål.

Hvis du arbejder meget hjemme og skal holde online møder, så er walk and talks også let at implementere, da man også kan installere Zoom, Teams og så videre på mobile enheder. Mange vil opleve, at walk-and-talks er et godt afbræk i hverdagen. Du får samtidig muligheden for at få noget frisk luft og få set naturen.

Køb en kontorcykel

Ønsker du at tage bevægelse i løbet af arbejdsdagen til det næste niveau, så er en kontorcykel det naturlige næste skridt. En kontorcykel kan defineres som en blanding af en kontorstol og en kondicykel. Cyklen er dog designet på den måde, at den let kan placeres ved et skrivebord, fordi der ikke er styr på.

Når du køber en ny og smart kontorcykel, giver det god mening at bruge den som et supplement til din normale kontorstol. Der er nemlig ikke ryglæn på, og derfor vil det ikke være det mest komfortable at sidde på i løbet af en hel dag. Her er det en god ting at kunne veksle mellem din normale kontorstol og så din kontorcykel. Kontorcykler er lavet således, at de let kan køres rundt, og derfor er det ikke det store besvær at skifte mellem din normale stol og så en kontorcykel. Det giver dig muligheden for at tage en time eller to på kontorcyklen, ligesom der også kan være flere, der deles om cyklen.

Det gode ved en kontorcykel er, at du på langt de fleste modeller også har muligheden for at se, hvor langt du har cyklet. På den måde kan du konkurrere med dig selv eller med andre på kontoret.

Indret kontoret til bevægelse

Dette tip er specielt noget, der er relevant for større virksomheder. Det kan nemlig give god mening at indrette kontoret på en sådan måde, at det indbyder til bevægelse. Det kan for eksempel være ved at placere printeren eller kaffemaskinen lidt væk fra kontorpladserne. Det kan også være at bruge mødelokaler i den anden ende af bygningen, så der er en lille gåtur derhen.

For at kunne få en indretning der indbyder til bevægelse, kræver det naturligvis, at man har god plads at gøre med. Det vil være lettere i større virksomheder, der har en stor bygning til rådighed.

Aktive pauser

En anden god måde at få indført lidt aktivitet i hverdagen på, er via aktive pauser. Det kan for eksempel være at gå en tur i frokostpausen eller strukturere dit arbejde således, at du har korte pauser i løbet af dagen, hvor du har mulighed for bevægelse. En anden god bonus ved korte pauser er, at det kan være godt produktiviteten.

Som du kan læse er der masser af måder, hvorpå du kan få mere motion og bevægelse ind i arbejdsdagen.