Livet som ung mor

Har du ligesom mange andre danskere fået børn tidligt? Så ved du også, at livet som ung mor kan være svært men også rigtig dejligt. Der er mange forskellige udfordringer, som man skal tage stilling til, men også mange ting, som man kan få hjælp til at løse. Læs med her og få inspiration til alle disse ting.

En stor mundfuld

Hvis du er tidligt i 20’erne eller endnu yngre som mor, er der ingen tvivl om, at det er en stor mundfuld at blive mor. Det er helt fantastisk, men så snart babyen er kommet til verden, bliver mange ting også helt forandret. Derfor er det en god ide at have nogen at spare med. Dette kan være andre mødre, veninder eller din mor. Det vigtigste er, at du ikke føler dig alene med det hele.

En krop i forandring

Efter du har født, vil din krop ændre sig, og formentlig aldrig blive sig selv igen. Dette kan være overvældende for mange, men du skal vide, at du som ung mor ikke er alene med det. Det er helt almindeligt, at ens krop ændrer sig, og det er også helt almindeligt at være ked af denne ændring. Læs om det at være ung mor her, og find tips til dette og meget mere.

Hjælp hinanden

Man er to om at få et barn, derfor er man også to om at opfostre det. Hvis du har en kæreste eller mand, så sørg for, at I hjælper hinanden med de ting, som angår babyen. Hvis I hjælper hinanden bedst muligt, bliver det også lettere at komme igennem hele fasen med at have et spædbarn. Det er derfor en god ide, hvis I for eksempel skiftes til at stå op om natten med babyen.

Stil spørgsmål

Der er ingen forkerte følelser at have, når man er ung gravid eller ung mor. Derfor kan du i fora skrive om diverse spørgsmål du end måtte have, enten anonymt eller med navn. Du kan også se, hvad andre har spurgt om, og se, om du kan bruge den information til noget.