Typer af bredbånd – hvilke kan du benytte?

Bredbånd er ikke bare bredbånd. Der findes forskellige typer af bredbåndsforbindelser, og det er individuelt, hvilke vi hver især kan bruge – det afgøres nemlig af nogle forskellige faktorer, som vi vil komme ind på herunder. 

Hvilket typer bredbånd findes der

Der findes grundlæggende tre forskellige former for bredbånd – disse tre er typer er de, vi bruger i husstandene rundt omkring i landet

DSL/Kobber bredbånd

Kobber bredbånd er den ældste, og dermed også den mest udbredte bredbåndforbindelse vi har i Danmark. De fleste husstande vil kunne benytte sig af denne, og til et almindeligt forbrug og en normal hastighed, er dette bredbånd da også ganske udmærket. 

Har du brug for hurtigere internet, end hvad der vil vurderes som normalt husstandsbehov, så kan kobberbredbåndet dog godt blive lidt ustabilt, og så bør du se på én af de to andre

COAX/Internet via kabel/TV-stikket 

Denne type bredbånd er som regel hurtigere end kobber ved et normalt brug. COAX-internet løber gennem dit kabel-tv stik, og er på den måde praktisk og "lige ved hånden" – du har altså ikke brug for noget større indgreb for at komme i gang.

Ulempen ved COAX-bredbånd er, at det kan svigte ved større belastning – så selvom det arbejder hurtigere end kobbervarianten, så kan du opleve, at COAX bliver overbelastet og dermed ustabilt ved forøget forbrug.

Fibernet

Den sidste og mest populære type bredbånd er fibernettet. Dette er den forbindelse, som har højest hastighed og ydeevne. Du får altså et stabilt og hurtigt internet, også ved et højt forbrug. 

Fibernettet er det, de fleste virksomheder bruger, da det kan bære en høj belastning. 

Bopæl – din adresse bestemmer, hvilken type bredbånd du kan få

Hvilket bredbånd kan jeg få? Kontakt din internetudbyder, eller tjek selv på nettet – din adresse bestemmer, hvilken type internet du kan benytte. 

Hvilket internet du kan bruge, afgøres først og fremmest af, hvor du bor. Fordi kobber net har eksisteret i længst tid, så vil det være tilgængeligt de fleste stedet – simpelthen fordi, man har haft længere tid til at udbrede det. 

Fibernet er det nyeste internet på markedet, og det gælder derfor, at det endnu ikke er lige så udbredt som for eksempel kobber net.