Hvad er forskellen på 4G og 3G?

3G og 4G er begreber, som du kommer til at støde på, når du skal på jagt efter en ny mobiltelefon eller et nyt mobilabonnement. Det er dog ikke alle, der ved præcis, hvad forskellen på 3G og 4G er. Derfor har vi skrevet denne guide, der omhandler forskellen på 3G og 4G.

Kort fortalt så er 4G en opgradering af 3G internettet, og skal forståes som en forbedring af dette. Det står for 4. generation af mobilt bredbånd, og faktisk er forskellen på helt op til omkring 65 Mbit/s. Lagt oveni så er 4G en forbindelse, der kan modtage trådløse signaler, og derfor benyttes denne til både bredbånd og på mobilt internet. 3G tilbyder en hastighed på op til 5 Mbit/s, og det gør dig altså stadig fint i stand til at surfe på nettet, se video og høre musik.

Det er endnu ikke alle mobilselskaber, der inkluderer 4G i deres abonnementer, men det er dog klart de fleste, og det kun et spørgsmål om tid før alle gør. Det er endnu heller ikke hele det danske land, der har adgang til 4G netværket. Alle storbyerne har dog, og det er primært i yderområderne, at folk endnu ikke kan komme på. Bor du i et yderområde, anbefaler vi derfor altid, at du undersøger den respektive udbyders dækningskort for at se, om du kan modtage 4G.

Hvad skal jeg vælge?

Det kan som forbruger godt være svært at vide, hvad man skal vælge imellem. Skal det være 3G eller 4G? Her hos iBoom.dk forstår vi godt den situation, og vi har derfor skrevet vores anbefalinger nedenfor.

Det er værd at have med i dine overvejelser, hvor du bor henne. Der er nemlig 3G dækning i flere steder af landet, og det er som nævnt særligt yderområderne, der har det lidt svært med 4G. Husk altid at undersøge, om der er dækning, der hvor din bopæl er.

Generelt kan de fleste sagtens klare sig med 3G, hvis mobilen blot bruges til lidt surfing, tjekken af e-mails, musikstreaming og måske en video i ny og næ. Har du derimod et stort forbrug af internettet på din mobiltelefon og streamer meget, så anbefaler vi, at du vælger 4G. Der er i dag inkluderet 4G i langt de fleste abonnementer, og forskellen er til at mærke, for dig der har et stort forbrug.

Vi håber, at du kunne bruge vores guide til at lære forskellen mellem 3G og 4G.