Tips til at få en billigere mobilregning

Vi drømmer alle om at have flere penge til rådighed i hverdagen og en af måderne, vi kan få det på, er ved at få en billigere mobilregning. Men hvordan kan man gøre det? Faktisk er det muligt for stort set alle at spare lidt ekstra på mobilregningen, men det kan som forbruger være svært at finde ud af, hvordan man præcist gør. Det har vi her hos iBoom.dk skrevet en artikel om.

Har du i dag et meget billigt mobilabonnement, vil den eneste løsning sandsynligvis være at nedsætte dit forbrug. Dette skal du selvfølgelig gøre op med dig selv, om du kan. Dog behøver det ikke at være specielt meget, der skal til, for at du kan spare penge på din mobilregning. Læs med neden for og få en række gode råd til, hvordan du kan spare penge på din mobilregning!

Køber jeg for mange apps?

Mange bruger forholdsvist mange penge på apps, de ikke bruger. Man kan sagtens forstå, at det kan være fristende at købe en app, der for eksempel kan være med til at strukturere ens hverdag bedre. Men bruger man den i det hele taget i næste uge. Det skal du gøre op med dig selv. Hvis du foretager mange impuls, som du ikke gør brug af efterfølgende, kan der i hvert fald være rigtig mange penge at spare på mobilregningen på lang sigt, hvis du gør dit indkøb af apps mindre. Når du køber apps, vil mange af dem helt sikkert gøre brug af data. Glemmer du at lukke dem ned, vil de stå at køre i baggrunden, og det kan føre til et stort dataforbrug, når måneden er omme. Derfor bør du altid lukke de apps ned, som du ikke gør brug af.

Hører jeg meget musik?

Stort set alle i dag bruger mobilen til at høre musik igennem. Man kan sige, at den i høj grad har erstattet den almindelige Ipod, som mange gik rundt med i gamle dage. Hører du meget musik og samtidig ønsker at spare penge på din mobilregning, så kan du overveje at mindske dit forbrug af musik. Særligt hvis du benytter streamingtjenester som Apple Music, Tidal eller Spotify. Det er noget helt andet, hvis de musiknumre, du streamer ligger på din telefon, og du dermed ikke skal tilgå internettet for at få adgang til musiknumrene.

Bruger du meget data på at høre musik via musiktjenester, så kan det godt være værd at overveje, om der kan være penge at spare ved at bestille et mobilabonnement, hvor der er inkluderet en musiktjeneste. Der findes hos de danske teleselskaber en række forskellige abonnementer, hvor der for eksempel er inkluderet Tidal eller Spotify. Det er altså værd at tjekke, om du enten kan opgradere dit nuværende mobilabonnement eller finde en anden teleudbyder, der tilbyder dette til en god pris.

Tal over internettet, hvis du er koblet op på WIFI

Er du koblet op på et WIFI-netværk med din mobiltelefon, betaler du ikke noget for at bruge internettet. Dermed kan du med fordel benytte nogle af de mange online opkaldsmuligheder, hvor du gratis kan ringe op til folk i alle lande, uden at det koster noget. Der findes en række forskellige tjenester, der tilbyder dette, blandt andet Skype, Messenger og Whatsapp. Har du nem adgang til et WIFI stort set hele tiden, kan du med fordel købe et mobilabonnement med lidt mindre tale, og der kan altså herved være et fint beløb at spare på månedsbasis.

Da der efterhånden er inkluderet fri SMS og MMS, i alle abonnementer, er det derfor ikke umiddelbart en nødvendighed at gøre brug af de online tjenester til at kommunikere skriftligt.

Find et abonnement der passer til dine behov

Mange har et telefonabonnement, hvor de betaler alt for mange penge for noget, som de ikke bruger. Det kan for eksempel være, at man har et abonnement, hvor der er væsentligt mere tale inkluderet, end du måske bruger. Dette kan også gøre sig gældende med dit data forbrug. Vi ønsker selvfølgelig alle så billig mobiltelefoni som muligt, og derfor er det altså værd at tjekke op på sit forbrug for at se, om der er penge at spare nogle steder.

Måden du kan finde ud af dit nuværende forbrug på, er blandt andet ved at tjekke dine seneste mobilregninger for at se, hvor meget tale og data, du har brugt. Lidt afhængigt at din mobiltelefon, kan du faktisk også se, hvor meget data du har brugt ved at kigge i dine indstillinger. Dette kan du også gøre ved at logge ind på dit mobilselskabs hjemmeside og gå ind under selvbetjeningsafsnittet. Her vil du ligeledes kunne se, hvordan dit forbrug har været.

Når du har fundet ud af dit forbrug, har du et godt udgangspunkt, når du skal finde dit nye mobilabonnement. Her ved du altså lige præcis, hvor meget tale og hvor meget data du skal kigge efter. Dit abonnement kommer naturligvis også an på, om du ønsker tillægstjenester som for eksempel Spotify. For nemt og hurtigt at sortere i forskellige abonnementer, kan du bruges vores oversigt over markedets bedste mobilabonnementer. Du finder denne under fanen “Mobilabonnement”.

Husk altid at tjekke op på, om du har binding på dit nuværende abonnement, inden du skifter til en ny udbyder. Det er faktisk nemmere at skifte telefonabonnement og mobilselskab, end de fleste umiddelbart tror. Det eneste du skal gøre er blot at bestille et abonnement hos et nyt mobilselskab. Så sørger selskabet for at flytte dit nummer og så videre over til dem.

Når du er i udlandet

Mange kommer hjem fra en ellers skøn ferie til noget af et chok, når de ser deres mobilregning. Dette skyldes, at mange ikke er klar over, hvad priserne er på for eksempel SMS og opkald, når de er i udlandet. Inden du rejser afsted på ferie, bør du derfor altid tjekke op på, hvad priserne er på dit nuværende abonnement, når du er i udlandet.

For at spare penge under ferien, anbefaler vi, at du altid sætter din mobiltelefon på flytilstand og slår dataroaming fra samt alt andet, der er koblet op til internettet. Dette skal du gerne gøre, allerede fra når du sætter dig ind i flyveren, da dette ellers kan føre til en dyr mobilregning. Medmindre du naturligvis har adgang til wifi, så bør du prøve at begrænse dit forbrug af data og sms så meget som overhoved muligt.

Har du adgang til WIFI, kan du derfor med stor fordel benytte de online kommunikationsværktøjer som Messenger, Whatsapp eller Skype til at sende beskeder og foretage opkald. Der er efterhånden gratis WIFI på næsten alle hoteller, og det er også muligt at koble sig op til internettet på de fleste caféer og restauranter.

Når du er udlandet kan det også være en god idé at slå telefonsvaren fra. Dette gør sig særligt gældende uden for EU, hvor du kan risikere at skulle betale rigtig meget, hvis der er mange, der ringer til dig.

Følger du nogle af de råd, vi har skrevet ovenfor, er du allerede godt på vej mod at spare penge på din mobilregning!